Windsor 2015

 

Het was een 'Family affair' dit weekend tijdens de internationale vierspanwedstrijd in het kader van de Royal Windsor Horse Show. Tweevoudig wereldkampioen vierspan pony's Bram Chardon won zijn rubriek met overmacht. Zijn vader Ijsbrand  werd derde achter winnaar Chester Weber en Boyd Exell in de sterk bezette vierspanrubriek.

 

 Bram won de prestigieuze wedstrijd in de achtertuin van de Britse koningin Elizabeth eerder in 2012. Het 21-jarige mentalent won de dressuur, liet in de pittige marathon een sterk staaltje menkunst zien en trok ook de overwinning in de afsluitende vaardigheidsproef naar zich toe.

 

 Ijsbrand begon de wedstrijd met een derde plaats in de dressuur en presteerde sterk in de marathon, waarin hij als tweede eindigde. "De hindernissen waren niet gemakkelijk, maar mijn span liep erg goed. Ik had mijn span heel goed onder controle, alleen in de laatste hindernis schrok een van de voorpaarden van een ijzeren olifant waardoor ik een paar seconden verloor. Ik ben erg tevreden, zeker over mijn nieuwe achterpaard Eddy, die zijn tweede grote wedstrijd loopt. Sinds Horst heb ik na 15 maanden ook weer de beschikking over mijn voorpaard Darco, dus nu is het een kwestie van het span bijschaven".

Ijsbrand gooide in het afsluitende vaardigheidsparcour een balletje, wat hem de overwinning kostte.



May 17, 2015 - Wedstrijden