CAIO Minden

CAIO Minden 2015

 

Landen wedstrijd voor pony’s en een belangrijke graadmeter in aanloop naar het pony wereldkampioenschap begin september in Breda.

 

Zowel de voltallige concurrentie als een deel van het Jurycorps wat straks in Breda zit was aanwezig in Minden, goed presteren was

noodzakelijk!

 

De wedstrijd werd verreden op de terreinen van 2span pony menner Christof Weihe en zijn dochter, pony vierspan menster Jaqueline Walter. De omstandigheden waren optimaal, goed weer, goede bodem en een strak georganiseerd evenement.

 

Nadat de pony’s op donderdag de veterinaire keuring hadden doorstaan begon de wedstrijd op vrijdag met de dressuur. Met een score van 44.07 wist Bram dit onderdeel te winnen, nipt voor landgenoot Jan de Boer met een score van 44.96, gevolgd door de duitse marathon specialist Steffen Brauchle met een score van 46.97. Tevreden over dit resultaat, maar ook bewust van de verbeterpunten in aanloop naar het WK.

 

De marathon op zaterdag, ontworpen door de Nederlandse parcourbouwer Jeroen Houterman, die tevens parcoursbouwer is in Breda, was erg selectief. 8 prachtige maar erg moeilijke hindernissen zouden zeker wat gaan veranderen in het klassement. De bodem bleef goed, maar de temperatuur van rond de 40 graden maakte de marathon behoorlijk zwaar voor de pony’s. Het span bleek in topconditie, want na een sterke start met de snelste tijd op H1, wist Bram dit vast te houden om vervolgens de marathon te winnen met 6 snelste tijden!! Gevolgd door de nederlanders Aart van der Kamp jr en Jan de Boer.

 

De voorsprong na 2 dagen was uitgelopen tot ruim 8 punten.

 

Zondag de vaardigheid, wederom ontworpen door Jeroen Houterman, bleek een scherprechter. Door de regen was de kleigrond glad geworden, waardoor het lastig was het rijtuig onder controle te houden. Vele gingen de fout in en kwamen met een heel aantal stafpunten uit de vaardigheid. Voor Bram pakte ook dit onderdeel goed uit, door als enigste combinatie foutloos binnen de tijd te bleven werd de vaardigheid gewonnen en was de overwinning zeker. De voorsprong werd uitgebreid tot ruim 20 punten, 2e werd Tinne Bax uit België, gevolgd door Steffen Brauchle uit Duitsland.

 

Uiterst tevreden over deze wedstrijd, en met een paar kleine verbeterpunten gaan we vol goede moed verder trainen in aanloop naar het WK in Breda.

 

Klik hier voor de foto'sJuly 15, 2015 - Wedstrijden