Ponykamp 2015, 2e groep

 

 

Het tweede ponykamp begon anders dan andere jaren op een donderdag. Dat betekende voor de leiding een rustdag op woensdag en konden ze net als de kinderen uitgerust aan het kamp beginnen.

Donderdag begon meteen goed; we hebben twee keer gereden. 's Middags na het rijden was het nog steeds zo lekker weer dat we een watergevecht hebben gehouden. Echt iedereen was doorweekt, maar wat een plezier hebben we gehad. Na het avondeten trokken de kinderen in groepjes naar het park om een speurtocht naar het mysterieuze paard te lopen. Gelukkig wisten alle groepen het antwoord te vinden en kreeg het gouden paard zijn magische krachten terug.

Vrijdag hebben we ook weer heerlijk gereden en iedereen heeft in de middag zonder zadel gereden! Sommigen zelfs achterstevoren!! Ook was er vrijdag een balanstraining. 's Avonds hadden we weer een avondspel in de planning, namelijk water, spons en vuur. het was me een strijd, maar uiteindelijk bleek het in een gelijkspel tussen groepje 1 en groepje 2 te eindigen.

Zaterdag hebben de kinderen in de ochtend gereden en 's middags was er een wedstrijd tussen de groepen van Raymond en Len. Deze strijd werd uitgevochten door middel van een parcours. Zo moesten de kinderen zonder zadel een slalom afleggen met een bekertje water. De bedoeling was om zo snel mogelijk te zijn, maar ook zoveel mogelijk water in het bekertje te houden. En wat blijkt, beide groepen hadden gewonnen; de groep van Raymond was het snelst, maar Len haar groep had het meeste water over. Dit betekende dus voor iedereen een ijsje. 's Avonds werd er een heuse pyamadisco gehouden, compleet met klassieke dans, polonaise en stoelendans!

Toen was het alweer tijd voor de laatste dag, zondag, wat gaat de tijd toch snel als je het leuk hebt. Zondag werd er maar één keertje gereden, maar dit was wel een les met schriktraining. Zo moesten de pony's onder een parasol door en door wapperende lintjes lopen, super spannend natuurlijk! Daarna nog even snel pannenkoeken eten en het was helaas alweer tijd om naar huis te gaan.

Tussen het rijden door hebben we natuurlijk nog een hoop andere dingen gedaan. Zo hebben we gepoetst, gezadeld, paarden gewassen en niet te vergeten theorieles gehad. Hierin leerde je bijvoorbeeld dat een paard een prooidier is en daarom snel kan schrikken, maar ook dingen die meer met verzorging te maken hebben. Kortom we hebben een hoop geleerd, maar vooral heel veel plezier gehad!

 

Verslag geschreven door: Seline van Adrichem (één van de leiders)

Klik hier voor de foto'sJuly 22, 2015 - Wedstrijden