NK Beekbergen

26e Nationale titel voor IJsbrand Chardon!

 

Afgelopen week heeft IJsbrand deelgenomen aan de internationale menwedstrijd in Beekbergen. En met succes, want met een 2e plaats in de internationale rubriek en een 1e plaats op het Nederlands Kampioenschap zijn we zeer tevreden.

 

De eerste dag begon goed met het winnen van de dressuur, met een ander voorspan ten opzichte van de vorige wedstrijden waren we erg blij met een score van onder de 40 strafpunten. Het verschil met Boyd Exell en Chester Weber was minimaal.

 

De marathon was op snelheid gebouwd en zou zeker wat gaan veranderen in het klassement. Voor Bravour was dit na de WEG in Normandië zijn eerste wedstrijd van het seizoen en dat zorgde voor een klein opstartprobleem wat ons de nodige seconde kostte. Naarmate de marathon vorderde ging het span beter lopen en kwamen we tot snelle tijde was resulteerde in een 3e plaats in de marathon en een 2e plaats in het tussen klassement, achter Boyd Exell. Voorlopige 3e was Michael Brauchle, die door de marathonwinst flink opschoof in het klassement. Koos de Ronde stond na de marathon op een 2e plaats voor het NK.

 

De selectieve vaardigheid bood alle mogelijkheden om de wedstrijd alsnog naar ons toe te trekken, helaas ging het mis op poort 3, waar het voorspan uit de slalom schoot en er 5 strafpunten op het bord verschenen. Ondanks de extra volte kwam IJsbrand binnen de tijd over de finish en was de 26e nationale titel binnen! Laatste starter Boyd Exell had door onze fout de nodige ruimte gekregen en maakte de klus koud af, hij won de internationale wedstrijd.

 

klik hier voor de foto'sJuly 24, 2015 - Wedstrijden