Ruiteropleiding

 

Paardrijlessen

 

Manege Chardon heeft al 50 jaar ervaring op het gebied van manegelessen. Helene Chardon is sinds lange tijd instructrice en heeft veel mensen in het zadel geholpen. Deze ervaring werkt mee aan een veilige omgeving. Het is van groot belang te weten wat er allemaal kan en welke ruiter op welk paard en in welke les het best tot zijn of haar recht komt.

Samen met Raymond Lavigne en Annemiek van Egmond draagt zij zorg voor het goed begeleiden van onze ruiters. De 40 manegepaarden die jaren op het bedrijf verblijven en werken, zorgen ervoor dat de ruiters de paarden leren kennen en er vertrouwd mee raken, want veiligheid staat voorop bij Manege Chardon.

 

De ruiters moeten erop kunnen vertrouwen dat zij in goede handen zijn, omringd door mensen met kennis en ervaring. Er rijden maximaal 12 ruiters in een les en een les heeft altijd dezelfde samenstelling van ruiters, ieder op het eigen niveau op een paard dat bij hem of bij haar past. 

 

Ter afwisseling van de reguliere lessen organiseren we buitenritten in het prachtige gebied van Midden-Delfland.

Daarnaast geeft Jeannette Chardon spring-en eventingtrainen. De eventingtrainingen worden gegeven op het speciaal aangelegde eventingterrein.

 

Sinds januari 2015 heeft manege Chardon de Donnies opgericht. Deze lessen zijn voor kinderen die al graag met pony's om willen gaan, maar nog te jong of te onervaren zijn om deel te nemen aan een groepsles. Ze leren om te gaan met pony's zoals: poetsen, zadelen, voeren, wandelen, algemene kennis en natuurlijk de beginselen van het rijden. Deze lessen zijn op dinsdagmiddag en op vrijdagmiddag. Voor meer informatie kunt u altijd even bellen of mailen.

 

Ruiter of menbewijs

 

Manege Chardon organiseert met regelmaat de KNHS/ FNRS opleiding voor het ruiter of menbewijs.

 

Een opleiding waarin onderwerpen als verzorging en welzijn van het paard, het correct opzadelen, in- en uitspannen, verkeersregels en gedragsregels voor het rijden in natuurgebieden aan bod komen. En natuurlijk leer je de basis voor het paardrijden en mennen.

 

De opleiding wordt afgesloten met een officieel KNHS/FNRS examen.

Kijk voor meer informatie over deze examens op www.menbewijs.nl of www.ruiterbewijs.nl

 

Maar als je gewoon eens wilt mennen kan dat natuurlijk ook. Ijsbrand en Bram zijn verantwoordelijk voor alle menlessen en heel enthousiast om jou te leren mennen.