Eventingsport

De eventingsport is vergelijkbaar met de vierspansport. De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen; dressuurspringen en de cross.

Alle onderdelen tellen mee in de eindklassering. Een ruiter in de eventingsport is allround en moet een goede conditie hebben.

De cross wordt een aantal malen verkend en tijdens de cross moet je fit en goed geconcentreerd op je paard zitten. Het opleiden van een eventingpaard vergt veel tijd. Het vertrouwen tussen ruiter en paard moet groot zijn, omdat het paard over veel verschillende en, voor hem vreemde, hindernissen moet springen.

Jeannette en Lianne zijn enthousiaste eventing amazones

 

Jeannette (1992), de oudste dochter van IJsbrand en Paulien, rijdt met het paard Vienna, een merrie (2003), v. Romeo B. In 2013 is zij met Vienna Nederlands Kampioen geworden bij de Young Riders. Inmiddels rijdt ze internationaal 3* niveau met Vienna. Haar tweede paard is Divo (2008) v. Dutch Capitol, een ruin waarmee ze internationaal 2* niveau mee rijdt. Verder rijdt Jeannette veel jonge paarden die zij opleidt in de eventing sport.

Lianne (1998) is het jongste lid van de familie. Zij werd met Bovenheigraaf’s Carlo (2000), v. Molenaars Golden King, Nederlands kampioen in 2010. Naast Carlo reed zij Sam (2004), v. Casper, een jonge pony waarmee zij in 2009 Zuid-Hollands kampioen eventing werd.

Lianne heeft in 2013 de overstap gemaakt naar de paarden. Zij rijdt de paarden Wila Fortuna (2004) v. Kreator en Bon Jovi (2006) v. Rolling Stone. Lianne brengt haar paarden uit op internationaal 2* niveau. Ze is met Wila Fortuna Nerderlands Kampioen eventing bij de junioren (2015) en met Bon Jovi behaalde zij een 2e plaats op de Nederlandse kampioenschappen een jaar later.

 

Het eventingterrein

 

Het eventingterrein van Manege Chardon beschikt over een zeer goede allweather- bodem, die het gehele jaar begaanbaar is. De eventing hindernissen zijn gevarieerd van beginner tot gevorderd. Het terrein bestaat uit op/ en afsprongen, waterbak, punten, smalletjes, etc. De verschillende verplaatsbare hindernissen staan regelmatig op een andere plaats. Trainen kan uitsluitend met instructie. De instructie wordt aangeboden door Jeannette Chardon. Er worden regelmatig groepslessen georganiseerd, waarvoor u zich kan opgeven. Via de facebook pagina van Manege Chardon kunt u hierover op de hoogte blijven.

 

Prijzen

Groepsles 60 min 4 personen: 30 euro

Groepsles 60 min 3 personen: 35 euro

Groepsles 60 min 2 personen: 45 euro

Priveles 45 min : 45 euro

De prijzen zijn inclusief terrein verhuur.

 

Voor meer vragen over het eventing terrein kunt u contact opnemen met Jeannette Chardon,

jeannette@chardon.nl .